Mindfulness alapú stresszcsökkentő tréning (MBSR)

logoterápia, mindfulness, életvezetési tanácsadás, coaching, személyiségfejlesztés

Mit jelent a tudatos jelenlét alapú stresszcsökkentés?

A 8 hetes tréning első sorban a mindennapokban felmerülő stressz csökkentését, és az azzal való megküzdés, illetve kezelésének hatékonyságát hivatott elősegíteni. A folymat során természetesen segítő beszélgetések is kialakulnak, melyeknek célja az aktuális élethelyzet feldolgozása, illetve a jövőbeli célok kitűzése és megvalósítása. A mindfulness tréning segítségével megismerkedünk a tudatos jelenlét módszertanával, és végig annak eszköztárával dolgozunk.

A mindfulness éber tudatosságot, vagy más néven jelentudatosságot jelent, és ma világszerte óriási népszerűségnek örvend. Napi gyakorlása a figyelem fókuszálásnak képességét trenírozza; azaz megtanuljuk, hogy ne a múltbéli eseményeken rágódjunk, vagy a jövőbeli terveken szorongjunk, hanem valóban csak a jelen pillanatra fókuszáljuk, azaz átkapcsoljunk létezés üzemmódba. Eredményeit tekintve klinikai vizsgálatok igazolják hatékonyságát.

Egyéni és kiscsoportos foglalkozások vezetését is vállalom.

Hogyan zajlik a mindfulness alapú stresszcsökkentő tréning?

01

Ingyenes előzetes konzultáció:

Első alkalommal egy kötelezettségek nélküli, 30 perces beszélgetés keretében találkozunk, ahol megismerjük egymást. Itt lehetőség nyílik a felmerülő kérdések tisztázására, az egyes folyamatok bemutatására, majd ezután dönthetünk a közös munkáról.

02

Az első tréning ülés:

Az első lépés a tréning során, hogy meghatározzuk együttműködésünk keretrendszerét. Következő lépésként feltárjuk, hogy a kliens milyen életterületen szeretne változást elérni, honnan hová kíván eljutni, és mi az, amin változtatni szeretne.

03

Az ülések menete, azaz a 8 hetes tréning folyamata:

A mindfulness tréning során 8 hét alatt egy stresszcsökkentő programot dolgozunk fel közösen. Hétről hétre új technikákat és módszereket ismerünk meg, melyek otthoni gyakorlása mindenképp szükséges az eredményesség és változás elérése érdekében. A folyamat alatt rengeteg „AHA-élménnyel” és felismeréssel találkozunk, amelyek segítenek új perspektívából szemlélni az egyes élethelyzeteket. A tudatos jelenlét napi szintű alkalmazása hozzásegít a lelki egészség megőrzéséhez. A nyolc hét alatt olyan alapot építünk, amire bátran támaszkodhatunk a mindennapokban.

Az a felismerés, hogy a lehető legbiztosabb kezekben vagyunk, elemi erővel hat;
ez a kéz pedig nem más, mint a sajátunk.

Árak

Mindfulness alapú stresszcsökkentő tréning MBSR (90 perc)/alkalom

15 000 Ft

Előzetes konzultáció (30 perc)

ingyenes

logoterápia, mindfulness, életvezetési tanácsadás, coaching, személyiségfejlesztés

Forduljon hozzám bizalommal online vagy személyes tanácsadás keretében!